Доброго дня, я зі Львова, але на данний час навчаюся у Вроцлаві. Відповідно, в мене польська національна студентська мультивіза категорії D на рік ( з вересня 2010 року - до вересня 2011). у листопаді я по ній їздила до Італії а також в ЧЕхію,оскільки знайшла інформацію, що така віза дає можливість вільно пересуватися країнами Шенгену протягом 3 місяців з дня видачі. Відповідно,якщо зараз березень, ті три місяці вже пройшли. Проте нещодавно, мені сказали, що така віза дозволяє пересуватися по єєвросоюзі не протягом 3-х місяців, а перебувати не території іншох країни (не Польщі) не більше 3-х місяців. Тобто у такому разі я ще спокійно, можу вїзджати і в Німеччину, і в Італію, і і нші країни...Але ця інформація нічим не підтвердженна, я не можу знайти жодного офіційного документа, в якому конкретно розписані можливості , які надає мені моя віза. Робити карту побиту для мене теж не варіант. Напишіть,будь-ласка, чи я все ж таки можу вільно пересуватися по території шенгену з польською національною студентською мультивізою протягом її дії, чи справді лише перші 3 місяці від дати її видачі.
1). У Вас 90 дней в шенгене по закону. Я его читал лично. Попробую найти и выложить.
2). Катайтесь себе спокойно, все равно отследить сколько дней Вы пробыли в других странах невозможно. У Вас ведь нет никаких печатей про перемещения в странах шенге соглашения.
Доброго дня.Може хтось в курсі такогопитання.Якщо є віза у біометричному паспорті і я заїжаю по ній у Польщу чи можу я після закінчення візи залишитися по безвізу.Чи потрібно в'їхати в заїзжати по новому