Бачив багатенно українських замків , принаймі всі найціліші :-) Для мене особисто найбільше враження - це Хотин, як на мене - найгарніший замок в Україні, хоча виглядає він ззовні , а в середині , особливо дивитися нема чого. Найбільше зберігся - Луцьк , принаймі за словами місцевих гідів на 85 % матеріал автентичний , інше реставрація. Найбільший мабуть Білгород-Дністровський(чи Судак?). Самий незвичний , мабуть замок паланок у Мукачево - цікава архітектура. Найкращий музей - Олесько. Найкращі краєвиди біля Невицького замку.Для першої поїздки звичайно треба обирати Камянець+Хотин, можна ще в Ниркові побачити залишки фортеці.Нажаль більшість замків не в надто гарному стані і поступово розвалюються , навіть найбільш розкручені замки, як на мене потрібно передавати їх в приватні рук, тому що країна втрачає величезні кошти , які можно було б отримати на туризмі , в жодному з замків не бачив , щось на кшлалт стрільби з лука , наприклад , первдягнутих у середньовічний одяг людей, середньовічну їжу , танці - таке можна побачити лише на фестивалі (довелося побувати у Судаку) , чи щоб організовувалось якесь шоу лицарське.Мені є з чим порівнювати. Які замки/фортеці бачив - Кам'янець, Хотин , Нирків,Червоноград(руїни біля Джуринського водоспаду), Олесько, Золочів, Підгірці, Дубно, Тараканів, Луцьк, Мукачево, Ужгород, Невицьке, Середнє, Збараж, Кременець, Хуст,Меджибіж,Білгород-Дністровський,Судак,Єні-Кале. Подорожуйте Україною - в нашій країні дуже багато цікавого !
А зруйновані бачили? дуже цікаві (замки, палаци, резеденції, називайте як хочете) в Клевані, Олиці, Острозі, Кореці. Весною туди їздили - дивно, і чому ми такого не цінуємо??? Місця забиті і забуті. Загрязнені склінками і всілякими відходами..
Щодо стрільби з лука - така собі імпровізація для туристів за гроші, звичайно, організована в Кам"янці. Смішно так, можна спробувати себе і з арбалетом! Я ледве його втримала в руках :))
Ну в Острозі не такий вже й зруйнований як на мене(забув його додати в перелік своїх "замків") :-) Я у Кам'янці,Хотині,Білгород-Дністровському був 2-чі , жодного разу не пощастило бачити арбалет . Відірвався лише на фестивалі у Судаку.Клевань, Олика, Корець у мене ще колись буде , ще багато чого хочеться побачити :-)
як же ми так не знали.. я так ретельно готувала поїздку.
в сам монастир ми не поїхали - не встигали по плану.